Pages

17.11.2012

Gürün İlçesi 3

 Etrafı dağlarla çevrili vadi şehir Gürün'de her ne kadar karasal iklim hakim olsa da Sivas genelinde mikro klime iklim özelliklerini göstermektedir. İlçede, arazi genel olarak çıplak bir görünümdedir. Susuzluğa dayanabilen keven, sığırkuyruğu, çoban döşeği, kekik, solucan çiçeği, kep ışkını (dağ muzu), yavşan ve kangal adı verilen bazı dikenli bitkiler yetişmektedir. Akarsu boylarında ise kavak, söğüt ve meyve ağaçları görülür.

 Gürün ilçesi ve köyleri bir zamanlar ormanlarla kaplı iken bugün bazı köylerde, küçük gruplar halinde ardıç, alıç, meşe ve çam ağaçlarına rastlanmaktadır. Günümüzden 345 milyon yıl önce yaşanan birinci zaman (paleozoik)da deniz, 65 milyon yıl önce yaşanan 3. zaman (neozoik)da göller altında olan ilçe bugünkü coğrafi durumunu 2 milyon yıl önce (kuaterner) kavuşmuştur.

GÜRÜN İLÇE BALIKÇILIK
1975 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile İl Özel İdaresince ilk defa Gökpınar mevkiinde Alabalık Üretim Tesisi işletilmesi faaliyetleri neticesinde tatlı su balıkçılığı ilçe halkının dikkatlerini çekmiştir. Daha sonra 1989 yılında bir müteşebbis hemşerimizin Ag’in Göz’ünde bir tesis yapıp, işletmesinde başarılı olması sonucu Şuğul, Suçatı Kasabası ve Sularbaşı Köyü’nde Alabalık üretim tesisleri yapılarak sayıları hızla artmaya başlamıştır.
İlçemiz; 800 ton/yıl üretim kapasitesine sahip alabalık çiftlikleriyle su ürünleri pazarında göz ardı edilemeyecek bir potansiyele sahiptir.

 son yıllarda yavru üretiminde hızlı bir gelişme görülmektedir. Üretilen alabalık yavruları çevre il ve ilçelere pazarlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız