Gölova Baraj Gölü sulama amaçlı olmakla birlikte, İlçe merkezi ve köyleri tarımsal alanları sulamada gölden yararlanamamaktadır. İlçemiz tarım arazilerinin de Baraj Gölünden sulanabilmesi amacıyla D.S.I.ye hazırlanan proje henüz uygulamaya konulmamıştır.
GÖLOVA İLÇE KÜLTÜR
Gölova Kültür ve Sanat Evinin Binası Özel İdareye ait taş binadır.
Geçmiş Yıllarda Okul ve Jandarma Karakolu olarak hizmet vermiştir. Jandarma Komutanlığının kendi binalarına taşınmasından sonra İl Özel idaresi İl Daimi Encümenince 09.04.2003 tarih ve 63 sayılı kararla Gölova Köylere Hizmet Götürme Birliğine Gençlik Merkezi yapılması amacıyla 24.04.2003 tarihinde devredildi.
Aynı bina 2004 yılında Kültür ve Sanat Evine çevrilmek üzere restorasyon çalışmalarına ihalesi yapılarak başlandı. Çalışmalar 25.06.2005 yılında tamamlandı ve İnşaat, İç eşyaları ve bahçe malzemeleri olmak üzere toplam 80.342.03 YTL. KDV. dahil harcanarak Kültür ve Sanat Evine dönüştürülmüştür. Binanın bahçeyle birlikte alanı 1.255.03 m2 dir.
Bina içerisinde Kalorifer, Dinlenme Salonu ve Spor amaçlı salon, Sergi Salonu, Şark köşesi, Kitap Okuma Odası, Bilgisayar Odası mevcuttur.
Bina dışında, Çocuk bahçesi mevcuttur.
KÜLTÜR ve TURİZM
Gölova’nın sosyal ve kültürel değerleri köklü bir geçmişe dayanmakta ve bugün de varlığını sürdürmektedir. Gölova ve köyleri şenlik, festival, panayır gibi etkinliklerle kültürel değerlerini açığa çıkardıkları gibi gelecek nesillere de aktarmaktadırlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder